Over Nezz

 

Naam

Nezz (Nejla Ozbicer)

 

Leeftijd

Altijd 25 :)) 12-01-1981

 

Moeder van 4 prachtige kinderen

Murat-Can, Destina, Elena Su & Esila Hira

 

Hobby's

Boek lezen, Schrijven, Fietsen, Hardlopen, Reizen, Geschiedenis en Cultuur, Genieten met een sigaar whisky en piano op de achtergrond.

 

******

Lieve iedereen,

 

Ik ben Nezz, geboren in Rotterdam en opgegroeid in Spijkenisse. Kom uit een gezin met 5 kinderen. Heb 1 zus en 3 broers. Mijn moeder is overleden door kanker toen ze 44 jaar oud was. Ik was toen 8 jaar. Mijn vader was als arbeider naar Nederland gekomen in de jaren tegen 1970. Na de dood van mijn moeder is me vader hertrouwd. Ik heb een super lief zusje erbij gekregen. Eindelijk was ik niet meer de jongste :) 

 

Ik heb veel meegemaakt in mijn leven. Zoveel dat er veel mensen tegen mij zeiden sinds mijn 15e dat ik een boek moet schrijven. Ik heb jarenlang wel dagboek bijgehouden. Mijn boekenkast begon steeds voller te worden met dagboeken. Maar ik durfde nog steeds niet te beginnen aan een boek. Inmiddels was ik 28 jaar oud. Moeder van 2 kinderen. Mijn wens was altijd al 4 kinderen krijgen. Weet niet waarom, maar was een wens. Op het moment toen ik had besloten om een boek te schrijven over mijn leven kwam ik met een verrassing te staan. Juni 2009 diagnose Kanker. 

Al mijn gespaarde 19 stuks dagboeken had ik toen in de brand gestoken en de wereld en het leven gevloekt!

 

De reden waarom ik een eigen website heb en een blog bij houd is, omdat ik iets wil achterlaten voor mijn kinderen. Wat is mooier dan een verhaal achterlaten. Elke keer wanneer je kinderen behoefte hebben of hun moeder missen dat ze alles over haar kunnen teruglezen. Tekst wat zij zelf hebt geschreven. Haar eigen woorden. Haar gevoel en emotie in haar tekst. Telkens stukjes uit haar leven wat ze in een blog deelt. 

 

Een kleine uitleg over mijn K**ziekte..;

 

Eerste Borstkanker:

In juni 2009 was er Borstkanker gediagnoseerd. Stadium 1. Gelukkig waren we er vroeg bij. Ik kreeg eerst een borstsparende operatie. Mijn linker oksel lymfeklieren zijn ook verwijderd. Na mijn operatie kreeg ik een infectie/ontsteking op de plek waar ik ben geopereerd. De kankercellen hebben zich verder uitgezaaid in de ontsteking waardoor ik nog een keer geopereerd moest worden. Mijn linkerborst is geamputeerd. Februari 2010 begon mijn chemokuur. In 2011 kreeg ik last van mijn rechterborst. Daar vonden ze opgezwollen goedaardige klieren. Omdat de kans groot is dat die klieren kwaadaardig worden hebben ze besloten om ook rechterborst te amputeren. Van 2010 t/m 2015 heb ik hormoontabletten ingenomen en elke maand injecties. Een groot feest gegeven dat ik genezen ben verklaard. Tenminste dat dacht ik.

Tweede Borstkanker:

In mei 2020 is voor de tweede keer Borstkanker gediagnoseerd. Niet weer (dus geen vervolg) maar een nieuwe borstkanker. Een borstkanker waar geen borst meer bevindt. Vreemd he. Dit keer stadium 3. Jammer genoeg was ik er niet heel vroeg bij. Ik ben toch blij dat het geen stadium 4 is. Juli 2020 ben ik geopereerd. Zij hebben de tumor verwijderd en mijn rechter oksel lymfeklieren. Augustus 2020 begon ik met de bestralingen van 15 keer. Nu ben ik bezig met mijn chemokuur. Mijn chemo kuur loopt niet zoals gepland. In mijn blog wat ik bij hou kan je alles nalezen, al mijn ervaringen en behandelingen. Wat ik heb is niet erfelijk. Mijn moeder en mijn tantes zijn overleden aan kanker. Wat ik heb is puur pech! Gelukkig ben ik ook niet de drager van een gen. Ik hoef niet bang te zijn voor mijn dochters, alhoewel ik ze toch zal aanraden om vanaf hun 20e elk jaar te laten onderzoeken. 

 

In mijn blog vertel ik in delen mijn verhaal, mijn ervaringen, mijn voeding, mijn denkwijze. Veel leesplezier..


Liefs, Nezz

 

(ps: dit website, tekst wat hierboven staat is van 2020. Inmiddels is het midden 2022 en ben weer in strijd met kanker. Teveel gebeurt in die 2 jaar tijd. Helaas kon ik mijn website niet bijhouden. Maar wel mijn instaan account @just.me.and.cancer  )

✨✨✨